Hvor blev din livsglæde og passion af?

depressed young woman sitting at home by nenetusJeg kommer til  til Århus og Svendborg om et par uger og holder mit foredrag ”Den Narcissistiske Mand,” og der er deadline for tilmelding på fredag d. 1 april 2016.

Kvinderne, der tidligere har deltaget i foredraget, fortæller bagefter, hvor rart det var at være i rum med andre kvinder, der deler de samme oplevelser. Lettelsen ved at opdage, at man ikke er den eneste, der bliver behandlet dårligt, og får at vide at det er ens egen skyld, er næsten håndgribelig i rummet.

(Der er stadig pladser, og du tilmelder dig lige her, men skynd dig, for der er kun få pladser tilbage)

Men…hvad er det, der gør, at vi ender med følelsen af at være den eneste kvinde i verden, der sidder fast i den form for skam, der udløses af et forhold med en narcissist?

Når du er sammen med en narcissist, oplever du i starten noget nær eufori. Det, I har sammen, er ulig noget som helst andet, du tidligere har oplevet, og måske er han dukket op i dit liv, lige da du havde allermest brug for at blive bekræftet og få emotionel støtte. Mange kvinder fortæller da også, at narcissisten i deres liv er deres første kæreste efter en skilsmisse, ofte fra et glædesløst ægteskab, og lige pludselig føler de sig igen lyslevende og høje på kærligheden. Faktisk er kærligheden, når den beskrives, nærmere en besættelse, en fortryllelse eller en slags genopdaget teenagetilstand.

Sms’erne ryger frem og tilbage. Det er hedt. Det er intenst. Det er altopslugende.

Og så begynder det at blive farligt…

I denne næsten maniske fase, har du nemlig kun øjne for ham. Alt andet glider i baggrunden. Følelserne får lov til at fylde det hele, og fornuften dukker op som en irriterende gæst, når der skal betales regninger, eller der skal handles ind. Hvis du kunne, ville du lukke dig inde i osteklokken med ham og lade resten af verden sejle. Ciao…

Men det kan man ikke. Man er nødt til ind imellem at passe sit arbejde. At sige nej til samværet med ham, selv om hele kroppen skriger JAAAAA.

Så starter det med at han bliver såret over, at du skulle noget andet, der tog din opmærksomhed væk fra jeres lidenskab. Du føler dig lidt smigret over hans reaktion, men der er også noget andet. En lille rød advarselslampe, der blinker i baghovedet…Lyset ser omtrent sådan ud: ”Okay, det er da meget sødt at han vil mig så meget, men hvorfor reagerer han SÅ voldsomt? Og hvorfor vil han ikke høre på mig, når jeg siger, at det ikke var fordi, jeg ikke ville ham, men at jeg var nødt til at gå til møde/aflevere børn/mødes med min mor?”

Nu titter den lille frygt frem, og du bliver bange for at han har misforstået dig. At han ikke tror på at du virkelig vil ham, lige så meget som han vil dig. Så du gør dig endnu mere umage og nu begynder du aktivt at skære ting væk fra dit liv for at bevise overfor ham, at du vil ham. Men så skulle du til tandlægen. For det skal man ind imellem. Og så blev han igen skuffet. Han følte ikke at du var der for ham, da han havde brug for dig. Der er på forunderlig vis pludselig opstået en form for konkurrence imellem jer, der handler om, hvem, der elsker den anden mest!!

I den konkurrence sniger der sig langsomt sniger en anden tone ind i hans stemme. Nu er det ikke længere kun hans fornærmethed du skal forholde dig til. Nu begynder han også lige så langsomt at fortælle dig, at du kun tænker på dig selv. At du er den eneste i hele verden, der ikke plejer sit parforhold ordentligt. At han aldrig har været sammen med nogen, der var så egoistisk som dig.

I stedet for at se, hvor manipulerende han er, er du fanget i konkurrencen om at bevise din kærlighed. Når vi er i den kamp, er det rasende svært at se strategien. Så du gør endnu mere for at bevise det for ham. Du kæmper for at vise ham og overbevise ham om din kærlighed. Du isolerer dig mere og mere, men det er aldrig helt godt nok for ham, for du kan ikke isolere dig helt fra omverdenen.

Til sidst er du så opslugt af at skulle tilfredsstille hans umættelige behov efter din konstante opmærksomhed, at du ikke længere prioriterer de ting udenfor forholdet, der gør dig glad. Måske når du endda dertil, hvor du ikke længere kan huske, hvad det egentlig var, der gjorde dig glad, for han har talt så dårligt og nedsættende om alt, hvad du havde i dit liv før, så du ikke længere kan mærke nogen glæde ved det.

Når du så sidder i et rum med 10-20 andre kvinder, der også kender til at have mistet livsgnisten og passionen for deres liv, bliver det tydeligt for dig, at det ikke er dig, der er noget galt med, for det her er blot en del af narcissistens spind…

(Skal du med til foredrag? Husk at tilmeldte får mulighed for at skrive sig på listen til et signeret eksemplar af min bog, der udkommer til efteråret. Tilmeld dig her)

Kærlig hilsen

underskrift

 

 

(Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net)

Dette indlæg blev udgivet i Narcissisme, Selvudvikling, Terapi og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.