Intimitet vs Intensitet, hvor er du?

“Vi har den mest lidenskabelige sex, du kan forestille dig. Jeg har aldrig oplevet at få så mange orgasmer før. Det er som om han lige ved, hvad der skal til for at få mig ud over kanten. Men ellers er han meget lukket. Jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvad der foregår, og ind imellem bliver jeg usikker, fordi jeg har det som om han holder ting hemmeligt for mig, men rent seksuelt har jeg aldrig oplevet noget lignende”

“Han er min bedste ven. Vi kan tale sammen om alt, og selv om vi ikke altid er enige, er der plads til vores uenighed, og hvis der er noget, jeg synes han gør, der er træls, bliver han ikke sur og tvær, men tager en dialog om det med mig, fordi han synes det er vigtigt at vi begge to har det godt sammen. Det er så nemt at være mig selv sammen med ham… Seksuelt har jeg det godt med ham. Jeg føler mig fri og vi kan både grine og være frække sammen”

 

I det øverste forhold er der en fantastisk lidenskab, noget nært dyrisk intenst, hvor en berøring vækker en næsten fysisk ild. Åndedrættet bliver hurtigt stakåndet, kroppen reagerer og følelsen af velvære strømmer igennem cellerne sammen med orgasmen.

Ahh

Men der er ikke noget fællesskab derudover. Relationen imellem dem er tom. Hun føler sig ikke  inkluderet i hans liv, og følelsen af, at de lever i parallelle verdener fylder hende ofte når hun ikke ved, hvad han laver.  Han synes det er fint som det er, for han har sin frihed, og får den nærhed han har brug for igennem sex.

Det andet forhold har ikke “Verdens Bedste Sex” stående som forholdets tinde, men det er sex, der har en anderledes berettigelse og som fylder denne kvinde med nærhed, ømhed, omsorg og nå ja, for at det ikke skal være helt tante-agtigt, så er det også frækt, og trygt. Hun kan slippe sig fri på en autentisk måde, hvor den første kvinde ind imellem gør sig frækkere end hun føler sig, fordi hun aflæser hans lyst og føjer ham. Det gør hun for eksempel ved at være dominerende og tale frækt, og selv om det ser ud som om hun har magten lige dér, handler det om at hun taler frækt og dominerer ham, fordi han vil have det sådan. Så ja, det ligner noget udenpå, som det ikke er indeni.

Intimitet er altså ikke det samme som intensitet. 

I et intenst forhold ryger følelserne op og ned. Der er skruet op for dramaet. Ingen af parterne ved helt, hvor de har hinanden og ind imellem støder de sammen i vulkanudbrud af enten vrede eller sex, og andre gange er der ikke andet end kulde og foragt imellem dem. Grundlaget er altså usikkert og utrygt.

Det intime forhold er det, der er trygt, ikke kedeligt (for kedelige forhold er heller ikke intime). Det er forholdet, hvor begge parter føler sig accepterede og elskede af hinanden, ikke fordi de gør noget bestemt, men fordi der er en grundlæggende respekt for den anden. De to lever livet i fællesskab, det vil blandt andet sige at beslutninger træffes i fællesskab, at de er loyale overfor hinanden, og de bevarer intimiteten indenfor deres relation. Der er plads til at de kan gøre ting hver for sig; han spiller måske golf, imens hun er involveret i et kor. De kan være adskilte uden at føle det som en trussel mod deres samhørighed, fordi trygheden er på plads – de ved at den anden ikke kunne finde på at gøre noget, der vil såre relationen, for så godt kender de sig selv, og så vigtig er partnerens velbefindende.

For at have et intimt forhold, skal man være i stand til at erkende, at der er flere sandheder end den ene man selv bærer rundt på. Man skal kunne finde sin kærestes særheder interessante og ligeså berettigede som sine egne. Og man skal elske den anden for den andens skyld, ikke for sin egen vindings skyld.

(læs også The Winner Takes it All)

Samtidig skal man kunne tage kritik på sig og reflektere over den, uden at gå i forsvarsposition. Faktum er, at de færreste af os retter kritik mod vores kærester fordi vi er nogle lede sataner. Vi gør det, fordi der er noget vi savner og oprigtigt gerne vil have anderledes, og derfor er det vigtigt at kunne tage kritikken alvorligt og se på, hvad der er på færde, i stedet for at respondere med et “SPEEEEEJL, det gør du osse seeeeeelv”, hvilket kun fodrer bålet med benzin og ikke fører andre steder hen end til utryghed og afstand.

Med andre ord: Det intime forhold kræver at man kender og respekterer sig selv, at man respekterer og ærer sin partner og at man grundlæggende synes, at tosomhed skal være en tryg havn for begge parter, og at man forstår at man er den, der skaber trygheden for den anden igennem sine handlinger, ikke kun sine ord.

Desuden er den intime relation forbundet med psykisk sundhed, bedre livskvalitet og bedre helbred, så hvis du sidder fast i det intense forhold og håber det kan blive intimt en dag, kan det være på tide at stoppe op og se på virkeligheden og gøre noget andet end at håbe…Du fortjener nemlig bedre.

Med ønsket om en dejlig dag,

 

 

Hvis du gerne vil have hjælp til at få en bedre relation, er du velkommen til at skrive til mig herunder, eller ringe til mig på 31 662 993.

Dette indlæg blev udgivet i HjerteRummet og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.