Derfor Sidder Du Fast

Hvorfor er det så svært at komme videre, efter bruddet fra et turbulent forhold?

Hvorfor sidder du fast, når nu du vidste, at det ikke var et godt forhold at være i?

Hvad er det, der gør at du længes, savner og sulter efter kærligheden, når den alligevel ikke var der som en bestandig del af jeres samliv?

Det skyldes netop det faktum, at det var et turbulent forhold.

Når vi går fra et forhold, der har været præget at op- og nedture, er vi blevet afhængige af intensiteten.

Den form for intensitet, der opstår i et destruktivt forhold virker som en slags afhængighedsskabende stof i vores nervesystem. Vi oversvømmes af stresshormoner, når bølgerne går højt og vores partner har såret os. Det er i og for sig, hvad det er. Der, hvor problemet for alvor opstår, er at det også er personen, der har såret os, vi vender os til for trøst. 

Hvis du har været, eller er i et parforhold, der er præget af turbulens, destruktiv opførsel og meget intense skænderier, har du givetvis opdaget at du har isoleret dig fra din omverden. Du taler ikke så meget med veninder, venner eller familie om, hvad der foregår, fordi du skammer dig, eller fordi du er træt af at høre dig selv sige det samme om og om igen, eller fordi din partner har overbevist dig om, at det er dig, der er problemet.

(Læs også indlægget: Er du i et Destruktivt Forhold?)

Din partner bliver altså den eneste du kan vende dig til for trøst. Og når det samtidig er det menneske, der sårer dig, opstår der indre forvirring i dit system, og du udvikler en form for Stockholm Syndrom: Du føler dig forbundet med din partner, for selvom vedkommende sårer dig, er det også ham eller hende, der fjerner smerten, og dit system er ikke i stand til at skelne mellem sundt og usundt, dit system ved bare, at der er nogen, der gør det godt igen.

Du ender derfor med to overbevisninger, der holder dig fast, når de kobles med isolationen:

1: Du er problemet, fordi din partner fortæller dig, at han/hun kun sårer dig, fordi du gjorde noget utilgiveligt

2: Du tror at din partner er den eneste, der kan gøre det godt igen.

Når du kommer ud af sådan et forhold, minder det om et af de mange tidligere brud, I har været igennem sammen, men denne gang kommer forløsningen ikke fra ham/hende. Det betyder at dit nervesystem, din stress og din uro ikke bliver reguleret, og derfor hænger du i en nervøs tynd tråd.

Hvis det er genkendeligt for dig, er det vigtigt at du gør noget ved det, sådan at du selv lærer at regulere dine følelser og indgå i relationer, der er intime, ikke intense, for der er en verden til forskel. (Og det kan du læse om i næste indlæg, så skriv dig op til nyhedsbrevet og få både De 5 Holdninger, der Kvæler Kærligheden, og en reminder, så snart indlægget lægges på bloggen)

Hvis du gerne vil lande ordentligt i dit liv, og lære hvordan du regulerer dine følelser, så du kommer igennem denne periode og ikke længere tiltrækker usunde mennesker, inviterer jeg dig til at kontakte mig for et terapeutisk forløb, hvor jeg vil være din konstans og du får den støtte, du fortjener.

For husk: Du fortjener bedre.

Kærlig hilsen,

 

 

Image courtesy of Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Dette indlæg blev udgivet i HjerteRummet og tagget , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.