Hvor ofte forlader en mand sin kone til fordel for sin elskerinde?

Dette spørgsmål stilles ofte af både elskerinder, der håbefuldt venter på, at deres elsker forlader sin kone, og af koner, der vil forsikres om, at manden ikke går fra hende til fordel for en elskerinde.

Så på den ene hånd er der en gruppe kvinder, der gerne vil have at tallet er stort og en anden, der vil have, at det er lavt. Alt efter hvordan de selv er knyttet til den utro mand.

Indlægget i denne uge er dog ikke en skabelon for, hvordan det ser ud for dig, hvis du er den ene eller anden kvinde, men derimod statistikker og undersøgelser, der viser nogle generelle tendenser.

I dag ender cirka 43% af de danske ægteskaber i skilsmisse, og grundene til skilsmisse kan være mange, blandt andet utroskab. Man anslår at cirka 20% af par går fra hinanden på grund af utroskab. I denne statistik ligger der dog en lille vigtig note: nemlig den, at flere ægtepar går i stykker fordi kvinden er utro, ikke manden.

Det vil med andre ord sige, at det enten er sværere for en mand at tilgive sin kones utroskab, eller at kvinden forelsker sig i sin elsker og vælger at forlade sin mand, end at det er mandens utroskab, der bliver skilsmissegrund. Måske tolererer koner bedre utroskab? Måske er de bange for at de ikke kan finde en ny mand? Og måske er manden i virkeligheden ikke så interesseret i at forlade trygheden ved sit forhold, men savner spændingen, jagten og den følelse han får, når en anden kvinde ser begærligt og kærligt på ham.

Hvis en mand forlader sin kone, og måske har været sammen med en elskerinde og brugt hende som springbræt til at tage skridtet ud af sit ægteskab, er det ikke en garanti for, at han af den grund vælger elskerinden. Nr. 2 ægteskaber går som regel oftere i stykker. En undersøgelse fra USA viser at skilsmisseraten for andet ægteskab, hvor bare en af parterne har været gift før, er på 60 – 67 procent, og for tredje ægteskab springer skilsmisseraten op til 70 – 73%.

En anden undersøgelse, også fra USA, viser at den gennemsnitlige affære varer cirka 2 år og at den oftest forekommer med en kollega eller veninde. I Danmark har vi utroskabs-sitet Victoria Milan, der med sine 200.000 medlemmer givetvis er med til at skubbe tendensen til kontoraffærer lidt længere ned i statistikken, fordi det er nemt at hook’e up online med en i nærområdet til en uforpligtende affære, hvor man slipper for den akavede kontakt efterfølgende.

De fleste kvinder fornemmer når deres mænd har en affære. Det kan godt være at de ikke vil erkende det, men langt de fleste kvinder indrømmer efterfølgende, når det er kommet frem, at de valgte at vende det døve øre og det blinde øje til, fordi det var for smertefuldt at skulle indse. Nogle kvinder fastholder dog at de intet vidste, indtil den dag de for eksempel tjekkede hans telefon og fik beviset i hånden, og så kan man jo spørge hvorfor hun mon følte sig motiveret til overhovedet at tjekke hans telefon…

Og en sidste tankevækkende ting: Af alle de ting, der kan såre en partner i et ægteskab, rangerer utroskab højt på listen sammen med vold og misbrugsproblemer. Så det er ikke omkostningsfrit at have en affære, også selvom manden forsøger at bilde sig selv og konen ind, at det han gør udenfor ægteskabet på ingen måde har noget med konen at gøre, for seksuel og følelsesmæssig troskab er så fundamental en del af et parforhold (hvor andet ikke er aftalt), at tilliden, intimiteten og selvværdet tager skade.

Så pas på dig selv og hinanden. Og på Kærligheden, som fortjener vilkår, den kan vokse og næres under.

Kærlig hilsen,

 

Dette indlæg blev udgivet i HjerteRummet og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.