Er du træt af at være Single?

Jeg kender både mænd og kvinder, der savner at være i et parforhold. De ser på deres venner og veninder og mærker jalousi og misundelse, når det lykkes for dem at blive forelskede og de igen igen er single. Eller de igen igen er endt i en relation, der ikke har noget fremtidsperspektiv.

Mange af dem føler sig ensomme og frygter at blive gamle alene, så de lader sig nøjes med pseudo-forhold. Krummerne. Duften uden smagen. You get the picture.

Jeg kender en mand, der stadig ser sin eks, ikke fordi han elsker hende, ikke fordi han vil have en fremtid med hende, ikke fordi han savner hende, men fordi det lindrer smerten ved ensomheden at fylde tiden ud med hende, så de tager i biografen sammen, de spiser sammen, både hjemme og ude, hun hjælper ham i hans hjem og han i hendes, hun pusler om ham på hans fødselsdag, og hun er den, han tager med, når han skal besøge sin familie. Hun fungerer altså i det store hele som hans partner.

Han undrer sig og fortvivles over, at han ikke kan møde en kvinde at elske. Han har forsøgt, men andre kvinder forlader ham efter forholdsvis kort tid, eller også er de ikke så investerede i ham, som han gerne vil have. Han længes efter kærlighed, efter tosomhed, efter én at drømme sammen med, og frygten i ham bliver bare større jo flere fødselsdage der går med eksen ved hans side og ingen rigtig kærlighedsforbindelse.

Jeg bliver meget berørt når han fortæller, hvor sårbart det er for ham at være alene, og jeg forstår godt at han kæmper med næb og klør for at bevare eksen i sit liv, men jeg tænker også, at han er som den etbenede mand, der skyder sig selv i foden, for så længe han har denne pseudorelation i sit liv, vil ingen kvinde, der er følelsesmæssigt klar til et rigtigt forhold se til hans side, for der er allerede en, der har den plads. Måske kun på overfladen, men det kan en anden kvinde ikke se. Hun ser en mand, der holder fast i sin eks og derfor ikke virker klar eller til rådighed for et dybt og nærende forhold. Så hun kigger videre efter en anden. Eller også er hun sammen med ham i en periode, hvor han lindrer hendes smerte og ensomhed, indtil hun finder ud af at hun spilder sin tid, hvis hun gerne selv vil have familie, fremtid og fællesskab.

Er du slave af din ensomhed?

Hvis du kender til at holde liv i en gammel flamme, selv om du med sikkerhed ved, at der ikke er mere at hente, kan det være du også holder fast på en overbevisning om, at du ikke er værd at elske, eller at du er defekt, eller at der på anden måde er noget galt med dig, som gør at “de gode partnere” ikke ser dig. Det kan være du holder fast i en overbevisning om, at det er bedre at have lidt end ingenting, samtidig med at du mærker et velkendt stik i hjertet fordi du i virkeligheden savner at elske åbent, frit og dybt og få din kærlighed gengældt.

Jeg hører nogle gange folk sige til mig, at de er klar til at få et forhold, at de sender positive tanker ud i universet, og at de ønsker at tiltrække en partner, men når jeg spørger dem, hvad de konkret gør i deres liv for at vise, at de er klar, tøver de og finder på undskyldninger for, hvorfor de ikke lige får sagt ordentligt farvel til eksen, eller opgiver nogle af de andre isolerende vaner de har, der gør at de ikke slår ud på radaren hos dem, der er klar og gerne vil kærligheden. Jeg tror det er vigtigt at huske på, at selv om man tror på The Secret og Loven om Tiltrækning, så skal universet altså have noget hjælp til at skaffe dig det, du gerne vil have, og det betyder at du selv må tage affære og begynde at handle efter at få den kærlighedsrelation i hus, som du savner, og husk: så længe du ikke er helt og aldeles fri til at tage imod kærligheden, udstråler du ikke selv at du er en god investering.

Med andre ord: Bearbejd din ensomhed

  • find ud af hvad den handler om,
  • hvor den kommer fra og
  • hvordan den kommer til udtryk i dit liv.

Når du forstår det, kan du se de stopklodser du sætter på din egen vej til kærligheden, og gøre noget andet.

Kærlig hilsen,

Ønsker du hjælp til at finde vej ud af ensomheden og skabe grobund for et kærlighedsforhold, er du velkommen til at kontakte mig for at booke en session. Send mig en mail herunder og du hører snart fra mig

Dette indlæg blev udgivet i Parforhold, Selvudvikling, Terapi og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.