Er du ensom?

Det er svært at komme ud af et længerevarende forhold og finde sine egne ben igen. Også selvom forholdet har været præget af turbulens og uro. Efter den umiddelbare lettelse har lagt sig, melder hverdagen sig, og det er en hverdag uden de daglige sms’er, den daglige samtale, de daglige kys og den sex, der trods alt bragte himlen ned på jorden, so to speak.

Der er pludselig tomt i sengen hele tiden. Tomt til aftensmaden. Tomt foran fjernsynet og tomt når man sidder med vennerne, fordi man ikke kan holde ud at høre på dem frejdigt tale om, hvor irriterende deres partner er, når han/hun gør et eller andet, fordi man ville give sin højre arm for at kunne være med i brok-klubben, der i virkeligheden er stolthed over at man HAR nogen derhjemme, man er to-som med.

Tomheden viser sig også når man vil i biografen men ikke vil gøre det alene. Eller gerne vil prøve en ny restaurant, men heller ikke har lyst til det alene. Tomheden kommer, når de andre planlægger ferie til Santorini, og man ikke selv har nogen at rejse med, eller når man bliver inviteret til fest og ankommer alene som den eneste single.

Og tomheden bliver til ensomhed. Ensomheden til afsavn. Og afsavn til følelsen af at være værdiløs, for “hvorfor skal jeg være alene, når alle andre har nogen? Der må være noget galt med mig!”

Og så begynder man at skamme sig, for pludselig har man koblet ensomheden sammen med værdiløsheden, og så bliver det noget man for alt i verden vil skjule. Så man siger ikke til nogen, at man er ensom. At man sidder hjemme lørdag aften og ikke kan finde ud af at gå ud. At man græder sig i søvn og ikke kan finde ud af at få hverdagen til at hænge sammen. Man poster glade og opløftende status opdateringer på facebook og håber på at nogen vil kommentere eller “like” opslaget, for så har man fået lidt kontakt til omverden.

Disse følelser og måden at tænke på, er ikke usædvanlig. Faktisk er det rasende almindeligt for de fleste, der har mistet nogen, de havde kær, at de bliver ramt af en opslugende ensomhed, fordi en vigtig del af deres liv er væk. En del af det, der dannede mening i livet, er væk. Det menneske, man følte sig dybt forbundet med, er væk, og man står alene tilbage og skal danne ny mening ud af ruinerne.

Hvis du står der i dit liv lige nu, skal du huske på, at du ikke er alene. Der er masser af mennesker derude, som sidder med samme følelser og samme afsavn som dig. Du er ikke hverken defekt, dum eller utiltrækkende. Du er derimod “bare” alene lige nu, eller “in between relationships” som nogen siger, og imens du kan være utålmodig efter igen at have en ny i din seng, eller en ny at gå i biografen med, så er dette en tid, der kan vise sig at være særdeles værdifuld for dig, hvis du bruger den til din egen fordel.

I næste uge får du 14 råd til livet efter et brud, så hvis du vil være sikker på at få dem, kan du skrive dig op til mit nyhedsbrev nu så du sikrer dig en mail i din inboks, så snart indlægget lander – og samtidig får du min gratis e-guide “5 Holdninger, der Kvæler Kærligheden”

Hvis du er gået fast i din ensomhed efter dit brud, vil jeg anbefale at du tilmelder dig mit skilsmisse kursus med det samme – læs mere lige her

Vi ses i næste uge.

Kærlig hilsen,

 

 

Image courtesy of Naypong / FreeDigitalPhotos.net

Dette indlæg blev udgivet i Parforhold, Selvudvikling, Skilsmisse og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.