Lyver Du?

De fleste kender til den lille, hvide løgn som i “Nej da, skat, du ser dejlig ud i de bukser,” og nogle af os kender til den mere alvorlige løgn, der handler om at føre en anden bag lyset.

Løgne handler om to ting: a: at skabe bedre omstændigheder og muligheder for løgneren, og b: at stille løgneren i et bedre lys end virkeligheden gør.

Løgne kommer i tre forskellige udgaver:

1. Fortielser: Hvor information bevidst udelades. Når løgneren afsløres i denne type løgn, vil vedkommende oftest bruge undskyldninger som “Jeg glemte at sige det“eller “Jeg troede ikke det var så vigtigt” selvom det givetvis handler om et emne, som vedkommende udmærket er klar over, er følsomt for den anden, som f.eks hvis han har været hjemme hos en anden kvinde, og “glemmer” at sige det til sin kæreste, og bagefter forklarer det med, at han ikke troede det var relevant, for “der skete jo ikke noget.

2: Fordrejninger: Hvor små detaljer ændres, så de passer til den udgave løgneren vil fremstille. De kommer oftest som en overflod af detaljerigdom, der har til hensigt at flytte fokus fra sandheden, som i “Jeg var til frokost med nogen fra arbejde, og der var noget rigtig god mad, blandt andet leverpostej med blablablabla” som i virkeligheden handler om at flytte fokus væk fra, hvem han var til frokost med. Undskyldningen i denne type løgne er ofte som ovenstående, nemlig at han ikke tænkte at det var vigtigt.

3: Opfindelser: Hvor historien er løgn. Denne type løgn kan bedst gennemføres hvis løgneren ikke kan dobbelttjekkes, for den er svær at komme udenom, hvis han afsløres. Det kan være som eksemplet i sidste indlæg, hvor han forsøgte at bilde sin kæreste ind, at han var alene, og lyden hun hørte i baggrunden var tv’et, hvor sandheden var, at han havde besøg af en anden kvinde. Denne type løgne undskyldes oftest ved enten at blive gjort mindre, som i “Jamen, hun kom bare forbi for at se TV” eller ved at gøre den anden forkert “Jeg er nødt til at lyve, for du bliver jo fuldstændig vanvittig, hvis du hører sandheden, selvom der ikke er noget i det.

Hvis du står i modtagerenden af en løgn, betyder det givetvis at der kommer flere af slagsen, medmindre vedkommende er virkeligt brødebetynget og tager sine løgne på sig og gør alt hvad han/hun kan for at etablere tilliden igen. Hvis han/hun i stedet har travlt med at tørre grunde og undskyldninger af på dig, på omstændighederne eller på andre, så er chancen for at vedkommende har sine egne interesser for øje ganske store, og dit velbefindende rangerer ikke højt på prioritetslisten. I sådanne tilfælde er det vigtigt at du holder fast i din egen virkelighed, mærker dine egne grænser og følger din intuition.

Husk på, at det er løgneren, der har et problem og ikke dig.

Kærlig hilsen,

Christina

P.S: Har du oplevet at blive løjet så meget for, at du er gået fra hinanden indeni, og har du svært ved at holde fast i din egen virkelighed?  Så kan jeg hjælpe dig igennem det, så du får din selvrespekt tilbage og lærer at spotte den notoriske løgner på lang afstand. Ring til mig på 31 662 993 eller skriv til mig på mail@christinacopty.dk for at booke en session

 

Dette indlæg blev udgivet i Parforhold, Selvudvikling, Terapi og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.