Den Narcissistiske Forsyning

Hvorfor nogle er utro og andre ikke erDen narcissistiske forsyning kommer i mange forskellige afskygninger. Det kan være en mor, en søster, et barn, en kammerat eller en kollega. Det kan også være et helt harem af tilbedere, og det kan være en kæreste, både en han har nu, men også en eks. Og i mange tilfælde en potentiel ny, der venter i kulissen. Et er sikkert: Hvis du kender en narcissist, vil du også se, at han kommer med sit helt eget entourage af forsyninger i den ene eller den anden afskygning.

En forsyning er et menneske, der booster narcissistens følelse af at være speciel, og som kan sætte ham på en piedestal og idealisere ham. Det kan som kollega være at man beundrer hans charme og evne til at tale med kunder. Det kan være han er yoga instruktør og altid har en skare af kvinder omkring sig, der kun tager hans timer, fordi de synes han er fantastisk. Det kan være en mor, der altid praler af sin søns fantastiske bedrifter (selvom de ikke er særligt fantastiske, men hun er jo også hans mor, så….), eller et barn, der skal agere som sin fars lille prinsesse og vise at Far Er Den Bedst i Verden.

Men oftest er det kærestens fornemste opgave at booste narcissistens selvværd. Hun skal være i stand til at udradere sine egne behov og kun se på, hvad der gør ham glad. Hun skal være sexet, hvis hans behov for sex er stort. Hun skal give ham BJs og se ud som om hun nyder det, selvom han ikke gør noget for at tilfredsstille hende. Hun skal være spirituel, hvis han selv synes, han er det, men hun må selvfølgelig aldrig overgå ham, så hun skal sørge for at hendes spiritualitet er dybt forbundet med hans, så han ikke føler sig overgået af hende. Hun skal være klar til at trøste ham og fortælle ham, hvor enestående han er, og hvor meget hun ikke kan leve uden ham, når han er trist.

Hun skal være konstant på vagt og lidt bange for at miste ham, for så ved han, at hun er på tæerne overfor ham og gør sig umage for at opfylde hans behov.

Her er 3 af narcissistens metoder til at få sin primære forsyning til at booste ham:

1: Han udspiller to kvinder mod hinanden. Han kan tale om en eks i glorværdige vendninger og stadig ses med hende uden at du må komme med. Du bliver sat i bås som hende, der ikke kan håndtere hans “normale” relation med hans eks, der “jo slet ikke er noget trussel” mod dig, for han “kunne aldrig finde på at røre hende med en ildtang igen” han er jo helt færdig med hende. Hvis du istedet for at gå ham på klingen henvender dig direkte til eksen, vil du opdage at historien ligger noget nærmere din fornemmelse, og altså ikke er så “stueren” som han gerne vil have det til at fremstå som. Men hvorfor holder han fast i sin eks? Er det fordi han stadig elsker hende? Næh. Det handler ikke om kærlighed, men om at hun fortsat er en god forsyning, både fordi hun er taknemmelig over at han stadig gider hende og derfor går med på præmissen om at være Side Show Bob, og fordi hun i kraft af sin placering kan bruges mod dig til at gøre dig så usikker, at du pludselig kæmper mod hende for at få hans opmærksomhed. It sounds crazy because it IS crazy!

2: Han gør sig til et stakkels sagesløs offer. Når du har ondt af ham glemmer du at tænke på dig selv og alle de sår, du selv sidder med. Han kan sagtens konkurrere med en fødsel, når det kommer til at have det svært, for det er jo langt mere hårdt for ham at skulle blive sat i skyggen af en baby, end det er for dig at føde et barn. Hans behov er altid vigtigere end dine, og hvis ikke du ser det, er du egoistisk og ond. Gør han det her, fordi han virkelig har det så hårdt? Ja. Men det, der er hårdt for ham er, at han ikke er centrum i dit univers hele tiden, og så er du ikke en god forsyning. Du har sikkert oplevet hvor skønt jeres forhold er, når du kun fokuserer på ham…Det er ikke tilfældigt.

3: Han har altid en føler ude i landskabet. Enten har han kontakt med en tidligere sexpartner, der er villig til at springe til med kort tids varsel, fordi hun selv er en smule udfordret i kærlighedsrelationer, eller også groomer han en ny (eller sin eks). Alt der her foregår som regel lige under næsen på dig. Du fornemmer at der er noget i gære, men han tror du er for dum til at opdage noget, fordi han har gjort det mere eller mindre sporadisk igennem hele forholdet, nu er han bare ved at trættes af dig, så han er lidt mere lemfældig og ligeglad. Det, han er optaget af er, at han kan fortælle dig, at du overreagerer, for så kan han starte en konflikt med dig og fysisk gå, så han kan bruge lidt mere tid på den nye forsyning. Han er også optaget af, at det ikke er ham, der er The Bad Guy, så han vil i udfasningen blive meget tydelig omkring sine ytringer om, hvor uacceptabel DIN adfærd er, selvom det er ham, der allerede har gang i noget andet. Det handler i øvrigt ikke om at tyv tror hver mand stjæler. Det handler om at han vil flytte fokus fra sig selv.

I øvrigt er det ofte løgn når han fortæller dig at han har været fuldstændig ødelagt og ked af det i de pauser I givetvis har med jævne mellemrum, men han siger det fordi du skal have dårlig samvittighed over bruddet, så du gør dig umage for at han ikke skal være ked af det.. Og hvad laver han så i mellemtiden, spørger du måske. Narcissister kan ikke være alene, så de bruger ekser, s-ekser eller nye kvinder til at forsyne sig med sex og opmærksomhed i jeres brud. Overfor dem bruger han også “stakkels offer” kortet, så de får medlidenhed med ham og tænker at du er en utaknemmelig ko at behandle ham så dårligt.

 

Kan han så aldrig komme til at elske rigtigt?

Når man bruger alle sine vågne timer på at synes man er forurettet og fortjener mere end det man får, og når man føler at man er blevet snydt i kærligheden (de leder altid efter Den Perfekte Kærlighed), er det svært at holde af nogen anden på et dybere plan. Han vil utrolig gerne den store kærlighed, men den er envejs, forstået på den måde, at når han gør noget godt for sin partner, er der et regnstykke i den anden ende, der går op til fordel for ham: Du roser ham måske til skyerne fordi han har sat en tagrende op, eller du fortæller alle dine veninder, hvor godt det er at du har ham, fordi han lappede din cykel. Han gør ikke noget, der ikke kan trække i retning af beundring, opmærksomhed og anerkendelse til ham selv, og derfor er gensidighed, respekt og følelsen af uselvisk kærlighed udenfor hans rækkevidde.

Hvis du vil vide mere om den narcissistiske mand, kan du tjekke datoer for min foredrag ‘Den Narcissistiske Mand’ under fanen ‘Kurser og foredrag’

Og husk, hvis du er i sådan noget her, så fortjener du bedre.

Kærlig hilsen,

underskrift

Dette indlæg blev udgivet i HjerteRummet og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Den Narcissistiske Forsyning

 1. Anette stemann skriver:

  Hej Christina Tak for artiklen, den satte “tingene” i relief. Ses i uge 39. Kærlig hilsen Anette

 2. Kære Christina

  Tusind tak for den bog du har skrevet, Den svære kærlighed….
  Jeg bor i [fjernet af hensyn til anonymitet], vi har ikke psykoterapeuter eller lignende, som kan hjælpe os mht. narcissister, jeg er gået fra en narcissist i 2022 oktober måned efter 10 års on & off forhold, han finder altid en ny forsyning, når jeg prøver at gå fra ham, men han kommer altid tilbage, fordi han påstår, han elsker mig, han derfor stalker mig altid, masser sms’er, henter mig på min arbejdsplads, står i flere timer udenfor min lejlighed. Når jeg tilgiver ham, og tænkte, han må elske mig højt. han siger, han ikke kan undvære mig.
  Han fandt en ny igen sidst jeg gik fra ham i 2022, han skrev hvor lykkeligt det er, at han fandt den eneste ene og blev gift for første gang i september 2023.
  Han kontakter mig igen i slutningen af oktober og vil skilles, han savnede mig og elsker mig, det var fejl og blind kærlighed, han har det skidt (offerrolle), jeg kan se, han er “ødelagt” ryster, grådlabil, jeg trøster ham og hjælper ham til at komme ud af skilsmissen, men konen vil ikke skriver under, hun truer med selvmord, hvis han går tilbage til mig. han blev påvirket af det, og synes stakkels hans kone kan ikke undvære ham. åh nej, Jeg tilgiver ham igen.
  Han spiller offer i flere måned, sover ikke spiser ikke, fordi hun ikke vil skrive under. jeg blev meget sur, han må tage sig sammen og gik fra ham den 2.januar, dagen efter er det kommer til hinanden, de sætter noter igen på Facebook, hvor lykkelige det er.
  jeg fik PTSD sidste år og fik hjælp til at komme videre, og har det bedre nu, men jeg falder altid for ham igen, hvad skal jeg gøre?

  Den usikre kvinde

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.