Når det er Svært at Række Ud

<p>Image courtesy of <a href="http://www.freedigitalphotos.net">FreeDigitalPhotos.net</a></p>Jeg hører nogle gange fra nye klienter, at det har krævet mod at kontakte mig for at få den hjælp de har brug for. Det kan jeg sagtens forstå, for ofte kan vi sidde med følelsen af, at netop vores personlige problem burde være et, vi selv kan komme igennem, eller have følelsen af, at vores problem er for pinligt eller skamfuldt til at sige højt til en anden, så istedet lader vi stå til og lider lidt længere og håber at tingene løser sig af sig selv.

Det gør de desværre sjældent, for vi har kun de redskaber i vores værktøjskasse vi nu engang har, og det er svært at se på vores problemer med andre øjne og gøre noget andet. Ind imellem når vi til et punkt, hvor vi bare kan mærke at der skal ske noget nyt, og vi lover at vi fra i morgen vil opføre os anderledes: vi vil være mindre hidsige, mere kærlige, mere overbærende, mindre krævende, mindre tvivlende, mere trofaste, mindre jaloux, mindre voldelige eller hvad vi nu mener vi skal gøre anderledes for at få et bedre liv, men som de fleste af os ved, er de gode hensigter desværre ikke nok at stå imod med, når vi igen står overfor det, der til at begynde med gjorde, at vi i det hele taget ville gøre noget andet.

Og så tænker vi nogle gange at det måske ville hjælpe at få hjælp udefra, men vi ved ikke hvordan vi skal bære os ad, fordi vi ikke er vant til at bede om hjælp på dén måde, og vi kan føles os usikre og tvivle på, om vi overhovedet kan blive hjulpet, og om det vil gøre en rigtig forskel alligevel.

– Det gør en forskel

Der er ikke noget problem, der er for småt eller for stort for at du kan søge hjælp. Hvis du ikke kan finde vej ud af problemet selv, er det ikke størrelsen der betyder, om du kan tillade dig at søge hjælp, men derimod, hvordan du har det, og hvor fastlåst du føler dig i din situation.

Der er heller ikke noget tema, der er for let eller for hårdt til at du kan søge hjælp. Vi er alle forskellige og lever forskellige liv, og det betyder at for nogle af os, kan uoverensstemmelser på arbejdet betyde at vi får det svært med f.eks selvværdet, og for andre kan det handle om voldelige parforhold, seksuelle overgreb eller ensomhed, der gør livet svært.

Med andre ord: Hvis du isolerer dig mere og mere, bliver mere og mere ked af at du ikke får det anderledes eller skammer dig over noget af det, du slås med, så er det en god idé at søge hjælp, for du kan få det bedre, og du fortjener at få det bedre.

Du er altid velkommen til at kontakte mig på enten tlf 31 662 993 eller sende mig en uforpligtende mail på terapi@christinacopty.dk

Kærlig hilsen og god søndag,

Christina 

(Billedet er hentet fra http://www.freedigitalphotos.net”>FreeDigitalPhotos.net )

Dette indlæg blev udgivet i Selvudvikling, Terapi og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.