Jul, Druk og Sex

Julefrokosterne vælter ned over os i en lind strøm, og med dem, en syndflod af alkohol og lemfældig omgang med hinanden. Det er en tid, hvor nogle mennesker mener at de har frikort til at opføre sig på måder, som de ellers ikke ville gøre resten af året, fordi “julefrokost” bliver synonymt med druk og sex. I hvert fald som undskyldning når de dagen derpå sidder med tømmermænd og ser brødebetynget ind i deres partners forgrædte øjne.

Men – lad os prøve at gøre noget andet i år: Lad os prøve, bare for eksperimentets skyld, at forestille os, at vi omdanner julen til en familie-tid, en tosomheds-tid, en kærlighedstid, hvor vi passer på hinanden og nærer de relationer, som vi ikke har så meget tid til resten af året. Lad os for sjov skyld forestille os, at vi her har en enestående mulighed for at gå ind i hjerternes fest med vores hjerter åbne for dem, vi elsker. Lad os, igen bare for skæg, forestille os, at vi lægger os nøgne ind i sengen til vores kærester og nyder følelsen af hinandens varme kroppe imens vi hvisker søde ord til hinanden. Lad os også favne hinanden og huske på, hvad det er, vi værdsætter i vores samliv og vores hverdag. Lad os drikke os fulde i champagne sammen med vores familie og venner, og huske, hvor dejligt det er at le sammen. Lad den romantiske, nostalgiske stemning sprede sig i jeres hjem og nyd duften af kanel, appelsin, nelliker, æbleskiver og glögg. Nyd at få muligheden for at opleve julens spænding igennem dine børns øjne, og husk at ære og værdsætte det, du har, for så appellerer den meningsløse julefrokostflirt lige pludselig ikke så meget i sammenligning. Bare prøv. Som et eksperiment.

Kærlig julehilsen,

Christina Copty

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.