Sådan kommer du og dine børn igang efter sommerferien

Årets længste ferie er ved at være slut, og børnene skal igen i skole, og vi andre skal tilbage på jobbet. For mange kan det være en svær omstillingstid at gå fra de lange, dovne sommerdage til vækkeurets insisterende kimen og alle dagligdagens gøremål i form af “skal” og “er nødt til” projekter. Der er igen madpakker der skal smøres, sengetider, der skal overholdes, legeaftaler og fritidsinteresser der skal passes, alt imens vi selv forsøger at komme ind i rytmen på vores arbejde uden at blive alt for pressede af tidens pludselige indtrængen i vores liv igen.

Heldigvis er der nogle råd vi kan bruge til at gøre august bedre og blidere for vores velbefindende.

 

  • Husk at det er en svær omstillingsperiode for både børn og voksne, og vores børn synes det er ligeså hårdt at stå tidligt op om morgenen, når der nu ikke venter en dejlig fridag forude, så lad være med at forvente og forlange at de skal være i bedre humør end dig. Når det er sagt, vil jeg lige påpege at man kan komme langt med at tage ansvaret for sit eget humør og være sig bevidst om man vil være morgensur eller glad.
  • Selvom du er fristet til at give den gas med masser af legeaftaler og nye fritidsaktiviteter for dit barn, så hold lidt igen. Alt for meget på en gang kan munde ud i trætte og stressede børn. Servér hverdagen i små bidder fordelt over måneden.
  • Det er okay at købe færdiglavet mad, især i dag, hvor der er så mange sunde madvarer og -steder at vælge imellem. Det gælder især lige i de her opstartsfaser, hvor vi i forvejen kan føle os til bristepunktet og vi ikke kan overskue at hente, handle og kokkerere inden klokken atten.
  • Husk at pleje dig selv. Det kan godt være du ikke har tid til at ligge og læse en murstenstyk roman, men se om ikke du kan skabe små åndehuller til dig selv i løbet af dagen: meditér i ti minutter, lyt til noget musik, der gør dig glad, gå en lille tur efter aftensmaden og nyd de lyse aftener, eller hvad du nu kan mærke giver dig noget godt. Prioritér at passe på dig selv.
  • Sidst men ikke mindst: hvis det hele går op i hat og briller, og det brænder på og du synes det hele er lidt træls, så husk på at det går over igen! Og man kan komme langt med et oprigtigt “undskyld” og et “vil du være sød at hjælpe mig lige nu, for jeg er lidt overvældet” – også overfor vores børn.

Jeg ønsker dig en god august.

Dette indlæg blev udgivet i Forældre og Børn og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Hvad synes du? Skriv din kommentar lige her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.